DIA DAS LETRAS GALEGAS

Het Centro Galego de Bruxelas viert zijn 40ste verjaardag ! Deze werd in 1979 in St-Gillis ontstaan, om de Galicische cultuur, folklore, gastronomie, muziek, dans, kunst, literatuur, de Weg naar Compostela, en allerlei Galicische producten te promoten in Brussel.

Galiza, deze mooie keltische streek gelegen in het Noord-Westen van Spanje, is welgekend voor haar bedevaart naar Santiago de Compostela, maar ook voor haar haar prachtige zandstranden en rotsachtige kusten, voor haar kilometers groene landschappen en haar natte zomers, voor de Pulpo con cachelos (Galicische pulpo) en haar wijnvalleien, voor de sterrennachten rond brandende Queimadas (magisch toverdrank) waar men de Meigas (heksen) doet vluchten op het ritme van pandeiretas (tamboerijnen) en gaitas (doedelzakken). Aiiiiilalala, morriña (heimwee) breng ons terug naar huis !

Graciñas, een dikke merci aan jullie allemaal, die deze 40 jaar vriendschap en uitwisseling mogelijk hebben gemaakt, 40 jaar van prachtige ontmoetingen, 40 jaar van sociaal-cultureel leven in Brussel.

Om onze verjaardag te vieren, hebben we de eer om de Orquestra de Cámara Galega te verwelkomen voor een unieke concert van klassieke muziek in Brussel op zaterdag 18 mei 2019 om 20 uur.

Bij deze gelegenheid zullen we de Galicische schrijver Antón Fraguas eren in het kader van de Dag van de Galicische Letters, en nodigen wij jullie uit om samen een glaasje wijn en een hapje te delen gevolgd door het concert.

18.05.2019

PROGRAMMA:
19:30 Opening
20:00 Concert "Orquestra de Cámara Galega - Unha noite Galega"

Prijs

10 €: Voorverkoop
15 €: Ingang

Tickets online