Festival Compostela #4Festival Compostea is een gratis festival dat de Weg naar Santiago de Compostela wenst te promoten in Brussel door middel van cultuur, folklore, toerisme en gastronomie.

Dit jaar, vieren wij de 40ste verjaardag van vzw Centro Galego de Bruxelas, en maken wij er een tweedaagse editie van die zal plaatsvinden op zaterdag 01 en zondag 2 juni 2019.

Het festival zal starten op zaterdag 01/06 vanuit de OLV-Kerk van Goede Hulp met de jaarlijkse Processie naar de Kapelle-Kerk, in samenwerking met de Belgische verenigingen "L'association belge des Amis de St-Jacques" en het Vlaams Compostela Genootschap, begeleid door een folkloristische optocht bestaande uit meer dan 300 muzikanten en dansers. De stoet vervolgt zijn weg in de straten van het oude Brussel om aan te komen op de Begijnhofplein.

De festiviteiten zullen tijdens de middag verder doorgaan op de Begijnhofplein, met regionale eetstalletjes en folkloristische voorstellingen.

Roel Jacobs, Belgische historicus gespecialiseerd in de Weg naar Santiago, zal de historische conferentie "Brussel, de ziekenhuizen en bedevaarten" binnen in de Begijnhofkerk presenteren om 16u over de Brusselse ziekenhuizen en de verbindingen met de weg naar Santiago.

'S avonds binnen in La Tentation, kan je een Folkdans-initiatie volgen met Frisse Folk vanaf 20u. De initiatie staat open voor iedereen en dient als een gids indien je tijdens de concerten wenst verder te dansen.

We zullen afsluiten met een concert van de groepen Aidreann die zijn nieuwe album zal presenteren, de Galicische zangeressen van de Belgische zanggroep Ialma en haar gasten van het GALEUSCAT-project en de specialist van de Catalaanse rumba Arumbo die ons zal doen dansen net na de traditionele Queimada, die we zullen doen branden op de ritme van de Gaitas, om de boze geesten weg te jagen.


Op zondag 2 juni kun je vanaf het middaguur genieten van de regionale specialiteiten op de Begijnhofplein en zullen de kinderen ter ere komen van de verschillende verenigingen en folkloristische groepen vanaf 13u.

De Galicische latino-dansgroep The Mambo Sins zal om 17.00 uur aanwezig zijn voor een wilde show op de Begijnhofplein, gevolgd door een initiatie tot de Latino-dansen met Lekip Dance

De Domingo Latino opent zijn deuren vanaf 20u in La Tentation, voor een speciale gratis editie. Kom gratis dansen, onze leraren ontmoeten en word lid van onze #BETENTA-community!

1979 - 2019 = 40 ANOS Centro Galego de Bruxelas


Wanneer?


Zaterdag 01 juni 2019
Zondag 02 juni 2019


Prijs?


Gratis


Waar?


Centrum van Brussel
Begijnhofplein
La Tentation