Rumba Hispano Belga Festival

24 en 25 mei in Brussel
De publicatie van het boek "Rumba Hispano Belga: de klanken van de Spaanse immigratie in België 1960-1989" vervulde nostalgie en goede herinneringen aan al diegenen die deze tijd hebben meegemaakt en enorm verrast degenen die niet de kans hebben gehad om het bij te leven. Het doel was om hulde te brengen aan al deze artiesten en al deze generaties migranten, maar ook als eerbetoon.

Een 50-tal Spaanse artiesten uit de Belgische immigratie, die erg populair waren in de jaren 60, 70 en 80, zullen gedurende een 2-daagse festival optreden in Brussel!

Vrijdag 24: NOCHE FLAMENCA

Drie generaties gitaristen, zangers en dansers. De pioniers van de flamenco in België en de artiesten van de "Tablaos" van uit de jaren '70.

★ El Niño de la Puebla (zang) ★ La Torre de Montijo (dans) ★ Antonio Paz (gitaar) ★ Juan Lucero (zang) ★ La Tata Moreno (zang en gitaar)★ Mario de América (gitaar) ★ Jose y Amparo (zang en gitaar) ★ Coral Vados (dans) ★ El Caoba (zang en gitaar) ★ Antonio Paz Jr (zang) ★ Antonio Segura (gitaar) ★ Sofía Yero (dans) ★ Rafael Sánchez (gitaar) ★ El Dani (zang en gitaar) ★ Miguel Sánchez "el lobito" (gitaar en percussie) ★ Jose Ligero “El Titi” (zang) ★ Elena “La Grulla” (dans) ★ Miguelito (dans)

Zaterdag 25: FIESTA ESPANOLA

De meest populaire artiesten en Spaanse bands in België uit de jaren 60, 70 en 80.

★ Los Cuervos ★ Paco Paco ★ Los Diamantes ★ Los Chicos ★ Carlos Perez ★ Los Lentes Rojos.

Wanneer?

24-25 Mei 2019

Prijzen

Vrijdag: 20 euros
Zaterdag: 20 euros
Pass WE: 35 euros